Ziedkāpostu un zaļo zirnīšu biezenis

(30 minūtes, 4 personām)

Sastāvdaļas
1 mazs vai puse liela ziedkāposta;
1/3 selerijas saknes;
200 ml piena;
ūdens pēc nepieciešamības;
sāls pēc garšas;
150 g atlaidinātu zaļo zirnīšu;
70 g sviesta.

Pagatavošana
Sagriez selerijas sakni un saplucini ziedkāpostu mazākos gabaliņos. Liec katlā, pielej pienu un ūdeni tik daudz, lai nosedz dārzeņus. Pieber sāli un vāri, līdz viss mīksts. Nokās šķidrumu un liec dārzeņus atpakaļ katlā, pievieno sviestu un saspied ar stampu. Pieliec zirnīšus un uzsildi. Ideāli garšos ar zivīm un cepešiem. 

Pievieno komentāru

Ēdamprieki

Uz dzirkstele.lv pilno versiju