Zelta kurkumas tēja jeb zelta “latte”

Sastāvdaļas:
◆ 250 ml kokosriekstu piena (pēc izvēles var pievienot 1 tējkaroti kokosriekstu eļļas),
◆ 1 tējkarote maltas kurkumas,
◆ 1/2 tējkarotes malta ingvera,
◆ 1/2 tējkarotes kanēļa,
◆ 1/4 tējkarotes maltu melno piparu,
◆ 1 ēdamkarote kļavu sīrupa vai medus.

Nelielā katlā apvienojiet visas sastāvdaļas. Uzvāriet, pēc tam samaziniet līdz vārīšanās temperatūrai.
Sildiet piecas līdz astoņas minūtes, bieži putojot, vai līdz sastāvdaļas ir pilnībā apvienotas.
Pirms ielej krūzē, atdzesē līdz nedaudz siltam. Atkarībā no garšas kārpiņām, iespējams, būs jāpielāgo sastāvdaļas. Piemēram, jūs varat dot priekšroku maigākai kurkumas garšai vai spēcīgākai ingvera garšai. Ja nepieciešams, varat pievienot arī vairāk saldinātāja.
Lai gan zelta piena “latte” bieži tiek baudīta silta, to varat dzert arī aukstu. Ja vēlaties, rotājiet ar kanēli vai kokosriekstu putukrējumu.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki

Uz dzirkstele.lv pilno versiju