Vista grieķu gaumē ar grieķu jogurta mērci “Tzatziki”

Sastāvdaļas vistai grieķu gaumē:
◆ 2 kg vistas filejas,
◆ 1 glāze grieķu jogurta bez piedevām,
◆ 1 citrons,
◆ 2 ēdamkarotes olīveļļas,
◆ ½ ēdamkarotes kaltēta oregano,
◆ 2 ķiploka daiviņas,
◆ ¼ pētersīļu saišķīša,
◆ sāls un pipari.
 
Sastāvdaļas jogurta mērcei
“Tzatziki”:
◆ 300 g grieķu jogurta bez piedevām,
◆ 3 ķiploka daiviņas,
◆ ½ garā vai 1 īsais gurķis,
◆ sāls un pipari.

Pagatavošana:
Vistas filejas gabaliņus sagriež gareniskās daļās un liek bļodā. Gaļai pievieno jogurtu, olīveļļu, saspiestus ķiplokus, oregano, sāli, piparus, rīvētu citrona miziņu, sulu no puses citrona un sakapātus pētersīļus. Visu kārtīgi samaisa – iemaisa vistas filejas gabaliņos. Vistas gaļu liek ledusskapī marinēties vismaz uz 30 minūtēm. Marinēto gaļu var gatavot pannā, uz grila vai cepeškrāsnī. Cepot cepeškrāsnī, izmanto dziļo veidni 180 grādu temperatūrā 45 līdz 60 minūtes.
Gatavo mērci. Gurķus ar visu mizu sarīvē uz rupjās rīves. Pievieno jogurtu, izspiestas ķiploka daiviņas, sāli un piparus. Ja iespējams, atstāj mērci malā uz 10 minūtēm, tad bauda kopā ar gaļu.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki

Uz dzirkstele.lv pilno versiju