Veselīgie auzu pārslu cepumi

No norādītā daudzuma sanāca aptuveni 24 palieli cepumi.

Sastāvdaļas:   
2 olas,
2 gatavi banāni (vislabāk jau gandrīz melni),
2 ēdamkarotes medus,
nedaudz citrona vai laima sulas,
100 g pilngraudu auzu pārslu
50 g mandeļu miltu,
150 g pilngraudu kviešu miltu
50 g kokosriekstu skaidiņu,
šķipsna sāls,
2 saujas šokolādes graudiņu (termoizturīgie),
1 tējkarote cepamā pulvera,
strīķēta tējkarote cukura.

Banānus saspaida ar dakšiņu. Jāatceras – jo gatavāki banāni, jo mīkstāki un saldāki. Pievieno klāt olas un medu, kā arī citrona sulu. Visu kārtīgi sakuļ. Iemaisa auzu pārslas, miltus, sāli, kokosriekstu skaidiņas un cepamo pulveri. Var likt klāt vairāk auzu pārslu un mazāk miltu. Svarīgi, lai masa sanāktu pabieza – tāda, lai pēc tam ar rokām varētu veidot cepumus. Kā pēdējos liek klāt šokolādes graudiņus. Tos var arī aizvietot ar sasmalcinātām žāvētām dzērvenēm vai rozīnēm.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200°C grādiem. Uz cepamās plāts liek virsū cepamo papīru un nedaudz ieeļļo. Ar mitrām rokām veido vienāda lieluma cepumus un liek uz plāts. Cep aptuveni 20–25 minūtes, līdz cepumi zeltaini brūni.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki

Uz dzirkstele.lv pilno versiju