Veselīga biešu zupa ar gurķi, avokado un svaigām dillēm

Sastāvdaļas:
4 bietes (izmērā mazākas par tenisa bumbiņu),
1/4 glāzes sarkanā vai saldā kubiņos sagriezta sīpola,
1–2 ķiploka daiviņas (1 liela vai 2 divas mazas),
3 mazi gurķi,
svaigas dilles,
2 ēdamkarotes šerija etiķa,
1/2 tējkarotes košera sāls,
1/4 tējkarotes svaigu piparu.
   
Piedevas:
avokado, sagriezts gurķis, bietes, smalki sagriezts sīpols, sasmalcinātas dilles, kreses, olīveļļa vai grieķu jogurts, vai arī skābais krējums.
 
Pagatavošana
Šī sulīgā biešu zupa ir vienkārša un viegli pagatavojama, pilna ar veselīgām un svaigām sastāvdaļām. Ja bietes ir izvārītas iepriekšējā vakarā, zupas pagatavošana aizņem vien 15 minūtes. Smalki sagriezti dārzeņi piešķir tai brīnišķīgu tekstūru un svaigu garšu.
Bietes ievieto vidējā katlā un pārlej ar ūdeni. Ūdeni uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Tad nogriež siltumu un vāra uz lēnas uguns apmēram 45 līdz 60 minūtes. Atdzesē bietes ar visu šķidrumu, kurā tās vārījās.
Kad bietes ir aukstas, sagriež šķēlītēs un ieliek trīs no četrām (vienu pataupot) blenderī ar 500 ml šķidrumu (var izmantot arī gatavošanas šķidrumu vai ūdeni). Pievieno pusi sasmalcināta sīpola (apmēram 1/8 no glāzes), 2 ķiploku daiviņas, 2 sagrieztus gurķus, sāli, piparus, etiķi un apmēram 2/3 svaigu diļļu (pārējās pataupot garnējumam). Sablendē līdz vienmērīgai masai. Pēc garšas pievieno sāli un etiķi. Liek ledusskapī, līdz gatavs pasniegšanai.
Atlikušās bietes, gurķi, avokado smalki sagriež un sasmalcina atlikušās dilles. Bļodiņās ielej atdzesētu biešu zupu (jo aukstāka tā ir, jo labāk). Rotāšanai var izmantot arī nelielu daudzumu (pilieniņu) olīveļļas vai jogurtu, vai arī skābo krējumu. Izbaudiet!

Pievieno komentāru

Ēdamprieki

Uz dzirkstele.lv pilno versiju