Vegānā vasaras dārzeņu zupa

Sagriež vidēja izmēra sīpolu un sarīvē 2–3 burkānus. Dārzeņus cep katlā, kurā tiks vārīta zupa, nelielā eļļas daudzumā. Pievieno 600 g sagrieztu tomātu. Sautē aptuveni 10 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Ja nepieciešams, pievieno eļļu – tā, lai dārzeņi nepiedegtu. Pieliek 300 g sagriezta kabača un 400 g smalki sadalīta puķkāposta. Sautē dažas minūtes, pēc tam pievieno 1 l ūdens vai dārzeņu buljonu. Zupu vāra, līdz dārzeņi mīksti. Pēc tam sablendē, iemaisa 1 bundžu kokosriekstu piena. Garšvielas – sāli, melnos maltos piparus, meksikāņu garšvielas asumam – pievienoju pašās beigās. Rotā ar grauzdētām sēkliņām vai grauzdiņiem.
Ar dārzeņu daudzumu var variēt. Ja vēlas, var pievienot klāt arī kartupeļus.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki

Uz dzirkstele.lv pilno versiju