Upeņu "smūtijs" ar kvinoju

Sastāvdaļas:
● 300 gramu upeņu
● 1 banāns
● 500 mililitru piena
● 50 gramu kvinojas,
● 1 ēdamkarote auzu pārslu
● 1 ēdamkarote brūnā cukura.

Pārlēju kvinoju ar aukstu ūdeni un pēc minūtēm 20 noskaloju. Nu norādīto daudzumu vajadzētu pārliet ar 100 mililitriem ūdens un vārīt apmēram 15 minūtes uz nelielas uguns. Šoreiz kopumā izvārīju lielāku daudzumu, jo biju iecerējusi to izmantot vēl arī cita ēdiena sastāvā. Izvārīto “putru” atdzesēju. Pannā ar pavisam nelielu sviesta piedevu un mazliet brūnā cukura apgrauzdēju auzu pārslas.

Upenes sablendēju ar cukuru, pieliku banānu, izvārīto kvinoju, apgrauzdētās auzu pārslas, pakāpeniski pielēju pienu un visu rūpīgi sablendēju. Liku aromātisko biezeni ledusskapī vēl pusstundu atdzesēties. "Smūtiju" varam pagatavot arī iepriekšējā vakarā – nākamajā dienā tas būs pat vēl gardāks.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki

Uz dzirkstele.lv pilno versiju