Tomātu, paprikas un sīpolu salāti ziemai

Sastāvdaļas
● 2 kilogrami tomātu
● 8 saldie pipari
● 6 sīpoli
● 8 ēdamkarotes augu eļļas
● 1 glāze cukura
● 2 ēdamkarotes sāls
● 6 ēdamkarotes etiķa
● malti melnie pipari

Ziemā šie salāti būs īsts atradums. Tādēļ cepeškrāsnī izkarsēju burciņas un ķēros pie darba, lai tās varētu piepildīt ar gardo vārījumu.
   Tomātus nomazgāju, tiem novilku arī miziņas, bet mīkstumu sagriezu gabaliņos. Labi nomazgāju sarkanos saldos piparus, atbrīvoju no sēkliņām un sagriezu gabaliņos. Sīpolus nomizoju, sagriezu pusgredzenos un pannā ar augu eļļu apcepu viegli zeltainus. Tomātus, saldos piparus un apceptos sīpolus liku katlā, pievienoju sāli, cukuru, piparus un etiķi. Visu labi samaisīju un uz nelielas uguns pēc uzvārīšanās vārīju vismaz pusstundu. Karstus salātus izliku sagatavotajās burciņās, aizvākoju, apvērsu ar vāciņiem uz leju, sasedzu un tā atstāju diennakti līdz pilnīgai atdzišanai.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki

Uz dzirkstele.lv pilno versiju