Dārzā šogad liela tomātu raža? Tad izmēģiniet pagatavot tomātus marinādē ar kadiķogām un lauru lapām. Garšos izcili ar gaļas ēdieniem!
Porciju skaits – 4.
Sastāvdaļas:
800 g tomātu,
30 kadiķogas,
8 lauru lapas,
1 tējk."Čili eksplozijas",
360 ml rapšu eļļas,
10 daiviņas ķiploku,
svaigs baziliks.
Pagatavošana
Sagriez tomātu 1 cm biezās šķēlēs un izvieto uz cepešplāts.
Nomizo un sagriez ķiploku, pārkaisi tomātiem.
Saberz kadiķogas un pārkaisi tomātiem.
Uzber “Čili eksploziju” un sāli.
Pārlej visam pāri eļļu un cep 8 minūtes līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī.
Sakārto tomātus burkā kārtās, pa vidu pievienojot lauru lapas un sagrieztu baziliku.
Uzlej uz tomātiem no cepšanas atlikušo eļļu.
Pievieno komentāru