Svaigu kāpostu un gaļas sautējums

Sastāvdaļas
● 500 gramu svaigu kāpostu,
● 400 gramu maltās gaļas (cūkgaļa un liellopa gaļa),
● 1 sīpols,
● 1 burkāns,
● 1 ēdamkarote tomātu pastas,
● 100 mililitru ūdens,
● sāls, garšvielas, augu eļļa.

Šis sautējums ir viegli pagatavojams, un, lai gan zināms laiks būs patērēts, no receptē minētā produktu daudzuma, ko, protams, varam mainīt arī pēc savas garšas, mazākai ģimenei pietiks arī otras dienas ēdienreizei.
   Vispirms notīrīju un smalki sagriezu sīpolus un burkānus, tos pannā ar uzkarsētu augu eļļu viegli apcepu. Atsevišķi apcepu malto gaļu, tās gan bija vairāk par norādīto, tad pievienoju dārzeņiem pannā, samaisīju un visu pacepu vēl minūtes desmit. Kāpostus smalki sagriezu. Tā kā šķita, ka pannā tie vairs nesatilps, saceptos dārzeņus ar gaļu jau pārliku katlā un tiem tur piemaisīju sagatavotos svaigos kāpostus, kā arī sāli, garšvielas un ūdeni. Zem vāka visu kopā sautēju līdz gatavībai, apmēram 15-20 minūtes, beigās pievienojot arī tomātu mērci – krāsai un pikantumam. Ar vārītiem kartupeļiem šis sātīgais ēdiens garšoja lieliski.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki

Uz dzirkstele.lv pilno versiju