Svaigu gurķu un piparmētru saldējums

Sastāvdaļas:
● 3 vidēja izmēra gurķi
● 3 ēdamkarotes piparmētru sīrupa vai 5-7 svaigu piparmētru lapiņas
● 1 ēdamkarote cukura

Esam pieraduši, ka saldējuma sastāvā jābūt pienam, krējumam vai ogām un augļiem, taču šis ir mazliet neparastāks – no gurķiem – un lieliski veldzē slāpes karstā dienā. Pie tam – pašu pagatavots un bez īpašiem finansiāliem ieguldījumiem.
Gurķus nomazgāju, nomizoju, pārgriezu gareniski un izņēmu sēkliņas. Mīkstumu sagriezu nelielos gabaliņos un uz trim stundām ievietoju ledusskapja saldētavā. Pēc tam ar blendera palīdzību gurķus sasmalcināju biezenī, pievienoju sīki sagrieztas piparmētru lapiņas, cukuru un atkal visu ar blenderu saputoju. Masu salēju saldējuma gatavošanai paredzētajos trauciņos – no šī daudzuma izdevās gan piepildīt tikai trīs – un ievietoju pa nakti saldētavā. Nākamajā dienā saldējums bija gatavs.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki

Uz dzirkstele.lv pilno versiju