Svaigi un viegli pavasara salāti ar zemenēm

Sastāvdaļas:
200 g salātu “mix” (veikalos nopērkami dažādās variācijās),
16 zemenes,
1/4 glāzes pekanriekstu,
1/4 sarkanā sīpola plānās šķēlītēs,
1/4 glāzes drupinātas fetas,
balzametiķis,
sāls un pipari pēc garšas.

Pagatavošanas laiks - aptuveni desmit minūtes, rezultātā sanāks viegla maltīte četrām personām.
Salātu lapas nomazgā un ievieto bļodā. Zemenes sagriež šķēlītēs, ja gribas mazākus gabaliņus, tad var pārgriezt vēl uz pusēm. Plānās šķēlēs sagriež sīpolu. Sasmalcina pekanriekstus. Sadrupina fetu. Visas sastāvdaļas pievieno salātu mikslim un samaisa, pa virsu pēc sajūtām pārlej balzametiķi. Man patīk, ja pēc tam salāti vairs netiek samaisīti, bet jūs droši varat tos samaisīt vēlreiz. Salātus var padarīt par pamatēdienu, pievienojot tiem ceptu vistas fileju. Šī zemeņu salātu recepte apvieno patīkama aromāta eksploziju.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki

Uz dzirkstele.lv pilno versiju