Supergarda aknu pastēte

Aknu pastēte ir ēdiens, kas man atgādina bērnību laukos un saistās ar Ziemassvētkiem, kad, kā zināms, galdā jābūt deviņiem ēdieniem. Pēc cūku bērēm allaž tika taisītas visādas gaļas, desa un dradži, kā arī aknu pastēte.

Līdz šim neviena veikalā nopērkamā nav līdzinājusies omes taisītajai. Tāpēc, kad nejauši tiku pie divām aknām (mežacūkas un brieža), daudz nedomājot, izlēmu pamēģināt pagatavot pastēti pati. Recepšu internetā ir daudz, es “izvilku vidējo statistisko”.

Nepieciešams:
◆ ~ 2 kg attīrītu aknu
◆ ½ l piena
◆ 3 sīpoli
◆ 2 burkāni
◆ 4 palielas daivas ķiploka
◆ 200 g sviesta
◆ sāls, smaržīgie pipari un lauru lapas

Pievieno komentāru

Ēdamprieki

Uz dzirkstele.lv pilno versiju