Spinātu pankūkas “Zaļi dzīvojam!”

Sastāvdaļas:
● 250 mililitru kefīra
● 1 ola
● 2 ēdamkarotes cukura
● šķipsniņa sāls
● ½ tējkarotes sodas
● 5 ēdamkarotes miltu
● 7-8 spinātu lapiņas
● eļļa cepšanai.

Pankūku pagatavošanai varam izmantot gan svaigus, gan saldētus spinātus – tad tie jāatlaidina. Svaigās lapiņas jānomazgā (es gan ņēmu vairāk par norādīto daudzumu) un jāliek vārītā ūdenī. Kad ūdens atkārtoti uzvārījies, tās pēc pāris minūtēm jāizņem no tā un jānospiež.

Bļodā iesitu olu, pievienoju cukuru un pielēju kefīru. Piebēru klāt arī gandrīz visu paredzēto miltu daudzumu (šoreiz izmantoju gan kviešu, gan pilngraudu auzu miltus) un sodu. Ar putojamo slotiņu visu sakūlu, lai nepaliek kunkuļi. Mīklai pievienoju arī spinātu lapiņas un visu sasmalcināju ar rokas blenderi. Ja tāda nav, spināti pirms tam ļoti sīki jāsagriež. Ja mīkla vēl šķiet par šķidru, jāpiekaisa vairāk miltu. Sagatavoto zaļo masu atstāju, lai vismaz desmit minūtes atpūšas. Pēc tam pannā uzkarsēju augu eļļu un ar karoti liku tajā mīklu tā, lai veidojas pankūciņas. Cepu no abām pusēm uz nelielas uguns, līdz tās gatavas. Izceptās labāk notiesāt uzreiz, kamēr tās ir maksimāli mīkstas un “pufīgas”. Ļoti labi garšoja ar skābo krējumu.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki

Uz dzirkstele.lv pilno versiju