Šīs maizītes pirmo reizi ēdu ļoti
sen pie vienas draudzenes. Kopš tā laika tās ir taisītas
neskaitāmas reizes. Ir cienāti draugi un radi, tās arī gatavotas,
kad tika plānots kāds garāks brauciens un līdzi bija nepieciešams
ņemt kādu uzkodu. Spinātus var izmantot gan saldētus (tie gan ir
jāatlaidina), gan svaigus – tad tos smalki jāsakapā. Šo maizīšu
dēļ mājās saldētavā vienmēr ir aizķērusies kāda paka ar
saldētiem spinātiem. Sastāvdaļu daudzums tiek ņemts uz aci. Kādu
reizi vairāk pievienots siers, citreiz – spināti. Ar olām ir
tāpat – parasti pietiek ar vienu līdz divām.
Ja tiks
izmantoti svaigi spināti, tos nepieciešams smalki sagriezt.
Saldētos iepriekš atlaidina un notecina lieko šķidrumu. Pievieno
klāt sarīvētu sieru un jēlu olu. Masu samaisa. No garšvielām
izmanto piparus un sāli, ja nepieciešams. Uz cepamās plats kārto
maizītes un liek spinātu masu. Cep 180 grādu karstumā cepeškrāsnī
15–20 minūtes.
Spinātu maizītes

Pievieno komentāru