Šokolādes un kabaču braunijs

Sastāvdaļas
● 150 gramu rūgtās šokolādes,
● 100 gramu sviesta,
● 2 ēdamkarotes kakao pulvera,
● 2 olas,
● ½ glāzes piena,
● 1 glāze cukura,
● 1 glāze miltu,
● 1 neliels kabacītis,
● 2 tējkarotes cepamā pulvera,
● ½ tējkarotes sāls.

Olas ar mikseri saputoju kopā ar cukuru un mazliet vaniļas cukura, pielēju siltu (ne karstu) pienu un pakūlu vēl. Piekaisīju kopā ar cepamo pulveri, kakao pulveri un sāli izsijātus miltus un samaisīju. Pielēju atdzisušo sviesta un šokolādes masu un visu vēl saputoju. Tad nomizoju un sarīvēju mazu kabacīti (apmēram 200 gramu), mazliet nospiedu un iemaisīju mīklā. Pateicoties kabačiem, “brūnīši” iekšpusē izdodas mazliet valgi un nav pārlieku saldi. Mīklu izlīdzināju ar cepamo papīru izklātā veidnē un cepu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī 40-45 minūtes. Atdzisušu pārkaisīju ar pūdercukuru un sagriezu gabaliņos.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki

Uz dzirkstele.lv pilno versiju