Sēņu brusketas brokastīm

 

Gatavošanas laiks 20 min

 

Sastāvdaļas (~10 brusketām)

1 pilngraudu ciabatta maizes kukulis (vai cita maize)

400 g sēņu (piemēram, šampinjonu, austersēņu, šitake u.c.)

70 g sviesta maizei un sēņu cepšanai

2 ķiploku daiviņas

3 ēdamk. baltvīna (var neizmantot)

1 ēdamk. sakapāta rozmarīna un timiāna (pēc vēlmes)

50 g sarīvēta parmezāna tipa siera.

 

Pagatavošana

1)   Maizi sagriež šķēlēs, uz katras šķēles uzsmērē nedaudz sviesta un liek cepties 180 grādu karstā cepeškrāsnī uz 7-12 minūtēm, kamēr maizei parādās zeltaina garoza, taču iekšpusē tā vēl ir mīksta.

2) Sēnes sagriež nelielos gabalos un sviestā apcep uz pannas tik ilgi, kamēr ir iztvaikojis viss ūdens, tad pievieno sēnēm baltvīnu, samaisa un cep visu, kamēr vīns iztvaiko. Pievieno sēnēm ķiplokus, rozmarīnu un timiānu, cep vēl 2-3 minūtes. 

     3) Uz karstām maizītēm liek ceptās sēnes un pasniedz uzreiz, pārkaisot ar rīvētu sieru.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki

Uz dzirkstele.lv pilno versiju