Sendvičs ar zirņu falafelu un burkānu humosu

Sastāvdaļas:
4 šķēlītes tostermaizes, 1 bundžiņa turku zirņu, 2 daiviņas ķiploka, 1 liels burkāns, 2 ēdamkarote citrona sulas, sāls, pipari, ja vēlas – kumīns, Kajēnas pipari, paprikas pulveris, 4 salātlapas, 1 gurķis, sagriezts ripiņās, olīveļļa.

Gatavo falafelu:

pusi turku zirņu liek bļodā, pievieno saspiestu ķiploka daiviņu, sāli, piparus, ja vēlas un ir pieejams, arī kumīnu (indiešu ķimenes) – tas piešķirs autentiskāku falafela garšu, Kajēnas piparus, ja patīk asāks ēdiens, un paprikas pulveri. Visu saspaida un samaisa kopā. Veido plācenīšus un cep uz pannas eļļā.

Gatavo humosu:

nomizo burkānus, sagriež mazos gabaliņos un eļļā uz pannas apcep, līdz tie mīksti. Turpat uz pannas pievieno otru pusi turku zirņu, ķiploka daiviņu, sāli, piparus un nedaudz apcep. Pēc tam visu sablendē kopā ar citrona sulu un nedaudz olīveļļas.
 
Pagatavo sendviču:

uzgrauzdē tostermaizes, uz maizītēm uzziež humosu, liek virsū gurķus, falafelu, salātlapu un otru tostermaizi.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki

Uz dzirkstele.lv pilno versiju