Sendvičs ar baklažānu un bekonu

Sastāvdaļas baklažāna bekonam:
baklažāns,
4 ēdamkarotes medus (nesacukurojies un vijīgs),
2 ēdamkarotes ābolu etiķa,
1 tējkarote kūpinātas paprikas pulvera (var aizstāt ar paprikas pulveri),
2 ēdamkarotes Vusteršīras mērces,
sāls un pipari.

Pagatavošana
Baklažānu sagriež apmēram puscentimetru biezās šķēlēs un kārto uz cepampannas, uz kuras izklāts cepamais papīrs. Medu, ābolu etiķi, Vusteršīras mērci un garšvielas sajauc kopā. Ar iegūto mērci pārziež baklažāna šķēlītes. Liek cepties uz 20 minūtēm 110 grādos. Ja vēlas kraukšķīgākus gabaliņus, var cept arī nedaudz ilgāk.

Pārējās sastāvdaļas:
sēnes (šampinjoni, šitaki vai austersēnes), Vusteršīras mērce, sīpoli, brūnais cukurs, sāls, tomātu mērce vai kečups, majonēze, marinēti gurķi, salātlapas.
Pagatavo sēnes: pēc neilgas cepšanas pannā nelielā eļļas daudzumā sēnēm pievieno sāli un Vusteršīras mērci, vēl nedaudz pasautē un ņem nost no uguns.
Karamelizē sīpolus: tos sagriež smalkās strēmelītēs un liek eļļā uz pannas vai katliņā cepties. Uzreiz pievieno sāli. Brīdī, kad liekas, ka sīpoli sāk piedegt, pielej nedaudz ūdens un sautē tik ilgi, līdz ūdens iztvaikojis un sīpoli it kā atkal sāk piedegt, tad procesu atkārto, līdz tie iegūst piesātināti brūnu, karamelizētu nokrāsu. Pirms pēdējās ūdens pievienošanas pieber brūno cukuru.
Gatavo sendviču: uz tostermaizes liek salātlapas, tad tomātu mērci vai kečupu (pēc jūsu izvēles), sēnes, baklažānu, sīpolus, gurķus, majonēzi un beigās vēl vienu tostermaizes šķēlīti.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki

Uz dzirkstele.lv pilno versiju