“Sāļās sirsniņas” ar kabačiem un sieru

Sastāvdaļas:
● 200 gramu kabaču ● 50 gramu miltu ● 1 ķiploka daiviņa ● 1 ola ● 40 gramu siera ● dilles ● sāls.

Atkal pēc dīkstāves dienas gaismā izcēlu vafeļu cepamo plītiņu. Šoreiz – lai pagatavotu gardas sāļās sirsniņas, jo vēl taču ir kabaču laiks. Izmēģinājumam gan izcepu tikai trīs panniņas, un bija žēl, ka pie vienas reizes neiemaisīju lielāku mīklas porciju.

Kabacīti nomazgāju, nomizoju, izņēmu sēkliņas un mīkstumu sarīvēju uz vidēji rupjas rīves, lai kopumā būtu vajadzīgais tā daudzums. Uzkaisīju mazliet sāls, lai labāk izdalās sula, pēc tam to nospiedu. Dilles smalki sagriezu, ķiplokus sasmalcināju spiedē. Sieru sarīvēju uz vidēji rupjas rīves.

Sarīvētajiem kabačiem pievienoju olu, miltus, ķiplokus, sieru, dilles un visu rūpīgi sajaucu. Ja vēl vajag, varam piekaisīt arī sāli. Kad plītiņa bija uzkarsusi, masu ar karoti izlīdzināju pa tās apakšējo iekšējo virsmu, vāku sākumā vēl nedaudz pieturēju un cepu vafeles apmēram četras minūtes. Tās ļoti labi garšoja tāpat, bez piedevām, taču īpašākā ēdienreizē tās varam pasniegt kopā ar svaigo sieru un kādu kūpināta vai mazsālīta laša strēmelīti, rotājot ar dillītēm.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki

Uz dzirkstele.lv pilno versiju