Pokijs ar lasi latviešu gaumē


Gatavošanas laiks 30-40 min.

 

Sastāvdaļas (4-6 personām)

400 - 450 g laša filejas ar ādu

4 nelieli kartupeļi

4 nelieli burkāni

2 ēdamk. olīveļļas

1 ķiplokspiedē izspiesta ķiploka daiviņa

1 avokado

2  vārītas olas (var izmantot gan mīksti, gan cieti vārītas)

125 g rukolas lapu

2 nelieli gurķi

zaļie lociņi un sezama sēkliņas rotāšanai

sāls un melnie pipari

 

Mērcei

5 ēdamk. sojas mērces

1 ēdamk. medus

1 ķiplokspiedē izspiesta ķiploka daiviņa

3 ēdamk. laima vai citrona sulas

3 ēdamk. Extra virgin olīveļļas

 

Pagatavošana

1)      Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

2)   Uz vienas cepamās plāts liek laša fileju, uz otras sagatavo kartupeļus un burkānus – vispirms dārzeņus notīra (nomizo vai rūpīgi nomazgā), tad traukā sajauc 2 ēdamkarotes olīveļļas ar ķiplokiem, sāli un pipariem. Kartupeļus un burkānus sagriež gabaliņos, katru atsevišķi izkārto uz cepamās plāts, apslaka ar eļļas un garšvielu maisījumu.

3)   Gan lasi, gan dārzeņus cep cepeškrāsnī ~ 25 minūtes. Ja laša fileja sagriezta mazākos gabalos, zivs cepšanas laiku var saīsināt un pietiek ar  ~ 15 minūtēm. 

4)   Kamēr zivs un dārzeņi cepas, nelielos gabaliņos sagriež svaigo gurķi un avokado. Notīra vārītās olas un pārgriež tās uz pusēm.

5)   Sajauc kopā visas mērces sastāvdaļas.

6) Izcepto laša fileju sadala mazākos gabaliņos, apslaka ar 3-4 ēdamkarotēm mērces un viegli samaisa.

7) Traukā kārto dārzeņus, rukolas lapas, olu un laša filejas gabaliņus, apkaisot visu ar smalki sagrieztiem lociņiem un sezama sēkliņām.

8)   Pasniedz ar papildu mērci, lai katrs var pievienot tik daudz mērces, cik vēlas.

 

Pievieno komentāru

Ēdamprieki

Uz dzirkstele.lv pilno versiju