Pavisam vienkārši makaronu salāti

Izmantojam pilngraudu makaronus, lai salāti būtu uzturvielām bagātāki. Sastāvdaļas tiek ņemtas “uz aci” vai skatāmies pēc ēdāju skaita un pieejamo produktu daudzuma. Pēc pieredzes – makaronus parasti ņemam aptuveni 300 gramus. Salātiem vislabāk der spirālveida (“Fusilli”) vai bantītes formas makaroni (“Farfalle”).


Sastāvdaļas
◆ pilngraudu makaroni,
◆ mazā bundža konservētas kukurūzas,
◆ tomāti,
◆ Ķīnas kāposts,
◆ sarkanais sīpols,
◆ feta,
◆ pēc vēlēšanās – olīvas, svaigs gurķis.

Makaronus novāra un atdzesē. Pārējās sastāvdaļas (izņemot kukurūzu) sagriež gabaliņos un visu sajauc kopā. Mērcei – pēc garšas pievieno klāt olīveļļu, sāli un citrona sulu.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki

Uz dzirkstele.lv pilno versiju