Neparastā humusa mērce dārzeņiem

Oriģināli humuss nāk no Vidējo Austrumu valstīm, un tā galvenās sastāvdaļas ir turku zirņi un tahini (sezama sēklu pasta). Humusu dažādās variācijās var arī mājās pagatavot, un tas lieliski papildinās dārzeņus, būs smērējams arī uz maizītes. Padoms – lai būt ērtāk paņemt līdzi dārzeņus un mērcīti izbraucienos, iesaku tos sadalīt pa porcijām un salikt burciņās. Dārzeņi gan jāsagriež tik gari, lai uz burkas varētu uzlikt vāciņu. Šādā veidā tie būs gan ērti līdzi paņemšanai, gan arī izpaliks risks, ka kaut kas var pa ceļam izlīt.

◆ 150 g vārītu turku zirņu (var izmantot arī no bundžas),
◆ 2–3 ķiploka daiviņas,
◆ 4 ēdamk. grieķu jogurta,
◆ sāls,
◆ nedaudz citrona sulas,
◆ 2–3 ēdamkarotes olīveļļas,
◆ zaļumi – dilles, pētersīļi (var izmantot arī kaltētus).

Visas sastāvdaļas sablendē. Ja humusu vēlas šķidrāku, var vēl nedaudz pievienot grieķu jogurtu un eļļu. Kā pēdējos pievieno sasmalcinātus zaļumus.      

Pievieno komentāru

Ēdamprieki

Uz dzirkstele.lv pilno versiju