Melleņu un pistāciju salāti

Sastāvdaļas:
150 g jauktu zaļumu,
1/2 glāze mikrosalātu,
1/2 tases melleņu,
1/2 tases sagriezta gurķa,
1/4 glāzes lobītu pistāciju,
1/2 glāzes drupinātas fetas.

Mērcei:
3 ēd. kar. šampanieša etiķa,
2 tējkarotes Dižonas sinepju,
1/2 tējkarotes košera sāls,
1/4 tējkarotes maltu melno piparu,
1/2 tases olīveļļas.

Pagatavošana aizņem vien piecas minūtes.
Salātiem paredzētās sastāvdaļas ievieto lielā traukā un samaisa. Mērci pagatavo atsevišķā traukā. Nelielā bļodā pievieno šampanieša etiķi (ja nav pieejams, var izvēlēties ar jebkuru citu garšu), klāt pievieno Dižonas sinepes, košera sāli un svaigi maltus piparus. Samaisa un pamazām pievieno olīveļļu. Sakuļ, līdz mērce izveidojas viendabīgā konsistencē.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki

Uz dzirkstele.lv pilno versiju