Melleņu tēja

Vispirms pagatavojiet melleņu sīrupu, kuram nepieciešamas šādas sastāvdaļas:
    ◆ puslitrs melleņu,
    ◆ 500 ml ūdens,
    ◆ 1/2 glāzes cukura.

Sīrupam. Katlā ieberiet mellenes, pievienojiet ūdeni un cukuru un vāriet, līdz ogas pārsprāgst, aptuveni sešas minūtes. Noņemiet katliņu no uguns un nogaršojiet sīrupu. Ja vēlaties saldāku, var papildus pievienot cukuru. Ļaujiet maisījumam atdzist.
Tējai. Vienu glāzi verdoša ūdens pārlej parastajam melnās tējas maisiņam. Ļaujiet tam kādu brīdi ievilkties. Tad pievienojiet 1/4 līdz 1/2 glāzes sava melleņu sīrupa un izbaudiet!

Pievieno komentāru

Ēdamprieki

Uz dzirkstele.lv pilno versiju