Maizītes ar avokado un ceptām paipalu oliņām

Sastāvdaļas:
● rupjmaize
● avokado
● paipalu oliņas
● tomāti
● augu eļļa
● sāls
● malti pipari
● zaļumi

Ja esat sviestmaižu cienītāji, veselīgāk tomēr sviesta vai margarīna vietā vismaz kādreiz graudu maizes šķēli pārsmērēt ar avokado masu, kam uzkaisīts sāls un pipari. Taču varam pagatavot arī šādas - vēl bagātīgākas un krāsainākas maizītes, kas lieliski noderēs uzkodām vai arī ātrām brokastīm. Paredzēto sastāvdaļu daudzums atkarīgs no ēdāju skaita, bet katram ar vienu gardo maizīti gan noteikti nepietiks. Un tad jau arī avokado, kas tomēr ne visiem garšo, aizies lejā “kā smērēts”.

   Rupjmaizes šķēles sagriezu un viegli apcepu sausā pannā. Paipalu oliņas izcepu augu eļļā, uzkaisīju tām sāli un piparus. Gatavu avokado nomizoju, pārgriezu uz pusēm, izņēmu kauliņu, bet mīkstumu ar dakšiņu saspaidīju, piemaisot arī mazliet citrona sulas, lai masa nezaudē savu zaļumu un nekļūst brūna. Tomātus nomazgāju, apsusināju un sagriezu ripiņās, tās katru – vēl uz pusēm. Apgrauzdētās maizītes pēc tam pārsmērēju ar avokado masu, liku uz tām arī pa izceptajai oliņai un tomāta pusripiņai. Arī svaigas dillītes te nekaitēja. Lai labi garšo!

Pievieno komentāru

Ēdamprieki

Uz dzirkstele.lv pilno versiju