Kukurūzas miltu vafeles ar olu un gaileņu mērci

Gatavošanas laiks 20 min + 20 min mīklas nogatavināšanai

Sastāvdaļas (4 porcijām)

150 g kukurūzas miltu

125 g kviešu miltu

1/2 tējk. sodas

2 tējk. baltvīna etiķa

1 tējk. cepamā pulvera

1 tējk. sāls

1 ola

250 g paniņu

40 g izkausēta sviesta

1 tējk. ķiploku pulvera

1 ēdamk. kaltētu diļļu 

Mērcei:

300 g gaileņu

2 ēdamk. rapšu eļļas

2 ķiplokspiedē izspiestas ķiploka daiviņas

1 neliels, smalki sagriezts sīpols

sāls, melnie pipari

4 ēdamk. krēmsiera

Kapātās dilles pasniegšanai

4 olas pasniegšanai

Pagatavošana 

1)    Vienā traukā samaisiet kopā abu veidu miltus, sodu, cepamo pulveri, sāli, ķiploku pulveri un dilles. 

2)    Otrā traukā samaisiet olu, paniņas un etiķi. 

3)    Olu, paniņu un etiķa maisījumam pamazām pievienojiet sauso masu un visu samaisiet līdz viendabīgai konsistencei. 

4)    Pievienojiet kausēto sviestu, samaisiet un nolieciet mīklu maliņā uz 20 min. 

5)    Tajā laikā gatavojiet gaileņu mērci. Gailenes rūpīgi nomazgājiet un lielākas sēnes sagrieziet. 

6)    Rapšu eļļā uz iepriekš sakarsētas pannas apcepiet sēnes, sīpolus un ķiplokus (visu vienlaikus).

7)    Cepiet 5-10 minūtes, līdz šķidrums no sēnēm ir iztvaikojis. 

8)    Pievienojiet mērcei krēmsieru, sāli un piparus, ļaujiet sieram izkūst un izslēdziet uguni (ja vēlaties šķidrāku mērci, pievienojiet nedaudz ūdens vai piena). 

9)    Mīklu cepiet sakarsētā vafeļu pannā līdz vafeles ir zeltainas (mīklas daudzums vienai vafelei būs atkarīgs no vafeļu pannas izmēriem). 

10) Sacepiet olas.

11) Uzlieciet uz vafeles ceptu olu, tai virsū lieciet vēl vienu vafeli, pārlejiet ar gaiļeņu mērci un rotājiet ar sakapātām dillēm. 

12) Baudiet karstu!

Pievieno komentāru

Ēdamprieki

Uz dzirkstele.lv pilno versiju