Krāsnī cepti dārzeņi ar gurķu-krējuma mērci

Sastāvdaļas:
    ◆ 10 jaunie kartupeļi,
    ◆ 10 vidēji burkāni,
    ◆ 4 vidējas bietes,
    ◆ 4 daiviņas ķiploka,
    ◆ sāls un timiāns,
    ◆ olīveļļa.

Mērces sastāvdaļas:
    ◆ 2 garie vai 4 īsie gurķi,
    ◆ 4‒5 ēdamkarotes krējuma,
    ◆ 2 tējkarotes mārrutku,
    ◆ sāls, dilles un lociņi.

Pagatavošana:
Dārzeņus nomazgā, nomizo un sagriež palielās līdzīga lieluma daļās. Visu liek lielā bļodā, pievieno svaiga timiāna lapiņas, sagrieztas ķiploka daiviņas, sāli un olīveļļu. Visu rūpīgi samaisa, tad kārto uz cepampannas. Cep 180 grādos aptuveni 20 minūtes – līdz dārzeņi mīksti.
Gatavo mērci. Ja nav sulu spiedes, gurķus sarīvē uz rupjās rīves un caur sietiņu izkāš. Iegūtajai gurķu sulai pievieno krējumu, mārrutkus, sāli un visu rūpīgi samaisa. Beigās pievieno garšaugus – dilles un lociņus.
Kad dārzeņi gatavi liek tos dziļajā zupas šķīvī un pārlej ar gurķu-krējuma mērci.


Pievieno komentāru

Ēdamprieki

Uz dzirkstele.lv pilno versiju