Ķiršu pīrāga kūciņas

1 kg atkaulotu ķiršu,

225 g cukura,

2 ēdamkarotes citrona sulas,

20 g kukurūzas cietes.

kārtainās mīklas plāksnes,

110 g pūdercukura,

1 ēdamkarote piena.

Gatavo pildījumu: katliņā liek atkaulotos ķiršus, cukuru, citrona sulu un kukurūzas cieti. Visu to vāra, līdz veidojas ievārījumam līdzīga masa, un atstāj atdzesēties.
Kārtainās mīklas plāksnītes atlaidina, sagriež trijstūrīšos un kārto kēksiņu (mafinu) formā. Formiņās pilda ķiršu ievārījumu, kam pārliek pāri ārā palikušās mīklas daļas. Cep cepeškrāsnī tik ilgi un tādā temperatūrā, kāda norādīta uz kārtainās mīklas iepakojuma.
Kamēr pīrādziņi cepas, pagatavo glazūru – sajauc pūdercukuru ar pienu. Kad pīrādziņi izcepušies, ļauj nedaudz padzist un tad pārklāj ar glazūru.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki

Uz dzirkstele.lv pilno versiju