Kartupeļu salāti vācu gaumē

Sastāvdaļas
● 500 gramu kartupeļu,
● 1 sarkanais sīpols,
● 150-200 gramu kūpināta šķiņķa,
● 2-3 mednieku desiņas,
● 2-3 sālīti gurķi,
● 3-4 ēdamkarotes sarkanvīna etiķa,
● 1 ēdamkarote cukura, sāls, pipari, pētersīļu zaļumi, augu eļļa.

Kartupeļus nomazgāju, nomizoju, sagriezu šķēlītēs un izvārīju pasālītā ūdenī līdz gatavībai. Kamēr tie vārās, jau varam paspēt sagatavot pārējo te nepieciešamo. Sagriezu kūpināto gaļu – derēs šķiņķis, krūtiņa, bekons vai kāda vārīta kūpināta gaļiņa – un pannā nelielā augu eļļas daudzumā apcepu. Ja gaļa ir treknāka, taukvielas nebūs vajadzīgas. Mednieku desiņas sagriezu ripiņās, bet sarkano sīpolu – garenās strēmelītēs. Kad gaļa bija apcepusies, to jau liku bļodā, bet pannā savukārt – desiņas ar sīpoliem, ko uz vidējas uguns cepu 3-4 minūtes. Tad pievienoju sarkanvīna etiķi, cukuru, mazliet sasmalcinātu pētersīļu zaļumu un sautēju, līdz gandrīz viss šķidrums pannā iztvaikojis. Nu piemaisīju izvārītos kartupeļus un noņēmu pannu no plīts. Kad viss jau bija padzisis, piejaucu arī atlikušos sasmalcinātos pētersīļu zaļumus, ripiņās sagrieztus skābos gurķus, sāli un piparus un pārliku bļodā pie apceptās gaļas.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki

Uz dzirkstele.lv pilno versiju