Kabaču "pica" uz pannas

Dažreiz, kad sakārojas kabaču plācenīšus, bet slinkums pavadīt laiku pie plīts, var izcep vienu lielu plāceni, salikt pa virsu sev mīļākās sastāvdaļas un iegūt kabaču “picu”. Kabačus sarīvē, apber ar sāli, atstāj atsuloties. Pēc tam lieko šķidrumu nospiež nost. Pieliek olu, garšvielas, dažas ēdamkarotes miltu. Pannu sakarsē ar eļļu, kārto kabaču masu vienmērīgā biezumā. Pannai uzliek vāku un cep uz lēnas uguns aptuveni 10 minūtes, līdz maliņas sāk palikt brūnas. Pēc tam ar liela, apaļa šķīvja palīdzību apgriež “picu” otrādi (uzliek šķīvi uz pannas, apgriež pannu, lai lielā kabaču pankūka nokļūtu uz šķīvja, pannā ielej vēl eļļu, uzkarsē un liek atpakaļ kabaču pamatni). Uz “picas” uzber rīvētu sieru, tomātus - visu, ko vēlas. Liek atkal virsū vāku un cep, līdz apakša brūna.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki

Uz dzirkstele.lv pilno versiju