Gurķu uzkoda ar biezpienu un zaļumiem

Sastāvdaļas:

gurķis

biezpiens

krējums

dilles, pētersīļi, baziliks, sīpolloki

sāls, pipari

dekorēšanai – diedzētas sēkliņas vai saulē kaltēti tomāti


Pagatavošana:

Gurķi sagriež apmēram trīs centimetru garos gabalos, ar karotīti izgrebj vidu, apakšā atstājot plānu kārtiņu. Sagatavotos gurķu gabaliņus pārkaisa ar sāli un uz brīdi atstāj atsuloties. Biezpienu sajauc ar krējumu, sasmalcinātiem zaļumiem, sāli un pipariem. Masu bagātīgi pilda izdobtajos un nosusinātajos gurķa gabalos. Dekorē ar diedzētām sēkliņām vai saulē kaltētiem tomātiem u.tml.


Pievieno komentāru

Ēdamprieki

Uz dzirkstele.lv pilno versiju