Gards plūmju pīrāgs

Sastāvdaļas
● 100 gramu margarīna vai sviesta,
● 1 glāze cukura,
● 8 ēdamkarotes (ar kaudzi) miltu,
● 2 ēdamkarotes kukurūzas cietes,
● 2 olas,
● 10 gramu cepamā pulvera,
● 15 stingras plūmes,
● vaniļas cukurs,
● pūdercukurs apkaisīšanai.
Mīkstu sviestu rūpīgi saberzu ar cukuru, piemaisīju olas. Miltus izsijāju kopā ar cieti, cepamo pulveri un vaniļas cukuru. Sviesta un miltu maisījumus sajaucu kopā un izlīdzināju ar cepamo papīru izklātā nelielajā veidnē ar noņemamo gredzenu. Plūmes nomazgāju, apsusināju, pārgriezu uz pusēm un izņēmu tām kauliņus. Plūmju pusītes sagriezu daiviņās un izkārtoju apļos virs mīklas. Cepu pīrāgu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 40 minūtes, pēc tam atdzesēju un pārkaisīju ar pūdercukuru.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki

Uz dzirkstele.lv pilno versiju