Folijā cepta skumbrija ar burkāniem un sīpoliem

Sastāvdaļas:
● 1 skumbrija
● 2 vidēja izmēra sīpoli
● apmēram 200 gramu burkānu
● 1 citrons
● sāls
● pipari

Zivi tāpat atlaidināju un izķidāju. Papīra dvielī apsusinātu liemeni ierīvēju ar sāli un pipariem. Foliju pārliecu dubultā un uz nedaudz ar eļļu ietaukotas tās spīdīgās puses liku sagrieztu sīpolu un burkānu “spilvenu”. Uz tā novietoju ar citrona ripiņām piepildītu skumbriju. To savukārt pārsedzu ar atlikušo sagriezto dārzeņu kārtu. Foliju stingri satinu un liku zivi līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Šī paciņa cepās visilgāk, minūtes 40, lai arī burkāni būtu gatavi. Citreiz, lai mielotos ar šādu, arī ļoti gardu, zivtiņu, ātrākam rezultātam burkānus pirms izmantošanas sarīvēšu.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki

Uz dzirkstele.lv pilno versiju