Ērkšķogu un zemeņu zupa ar biezpiena klimpām

Sastāvdaļas:
Zupai
● 1 litrs ūdens
● 300 gramu ērkšķogu, zemenes
● 100-150 gramu cukura
● 1 ēdamkarote kukurūzas cietes
Klimpām
● 180 gramu biezpiena
● cukurs
● sāls
● milti
● garšvielas

Ērkšķogām noknaibīju kauslapiņas un kātiņus, tās noskaloju un verdošā ūdenī kopā ar cukuru dažas minūtes pavārīju. Katlā pievienoju arī mazliet zemeņu ogu (var būt saldētās), pēc tam iemaisīju aukstā ūdenī izšķīdinātu cieti un visu uzvārīju. Zupu noņēmu no uguns un atdzesēju.
Biezpienu samaisīju ar olu, pēc vēlēšanās garšai varam pievienot vaniļas cukuru vai apelsīna miziņu, kā arī nedaudz cukura. Iemaisīju miltus, cik šķita nepieciešams, un no iegūtās masas veidoju klimpiņas. Tās liku vārošā, pasālītā ūdenī un pēc uzpeldēšanas vārīju gatavas, pēc tam atdzesēju. Šķīvī nu varēju liet gardo ogu zupu un baudīt kopā ar biezpiena klimpām.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki

Uz dzirkstele.lv pilno versiju