Dārzeņu sautējums

3 vidēja lieluma kabači
1 liels sīpols
2 – 3 ķiploka daiviņas
5 jaunie burkāni
1 maza puķkāposta galviņa
dažas saujas zaļo zirnīšu
tomātu mērce vai pasta pēc izvēlas
sāls, maltie pipari

Puķkāposta galviņu sadala un novāra sālsūdenī. Nomizo sīpolu un ķiploku, sagriež mazos gabaliņos. Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu, apcep sīpolu ar ķiploku. Burkānus rūpīgi nomizo un sagriež plānos pusmēnestiņos. Liek katlā un cep, neaizmirstot masu rūpīgi maisīt. Kabačus nomizo, atdala sēklu daļu, ja vēlas, sagriež gabaliņos un sautē kopā ar pārējiem dārzeņiem katlā. Pievieno zaļos zirnīšus. Kā pēdējos liek klāt vārītos puķkāpostus, pievieno klāt pāris ēdamkarotes tomātu mērces un sautē, līdz visi dārzeņi mīksti. Dārzeņu sautējumu ēd kā piedevu vai pamatēdienu.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki

Uz dzirkstele.lv pilno versiju