Cūku pupu “humoss”

Sastāvdaļas:
◆ ~200 g lobītu cūku pupu,
◆ 3 ēdamkarotes olīveļļas,
◆ 3 ēdamkarotes rīvēta parmezāna,
◆ 3‒4 piparmētru lapas,
◆ ~¼ daļas svaigi spiestas citrona sulas,
◆ 1 ķiploka daiviņa,
◆ sāls un pipari.

Pagatavošana
Sālsūdenī izvārītas cūku pupas izloba no pākstīm un pašas pupas apvalka ‒ mizas. Notīrītās pupas ar sieru, saspiestu ķiploku, piparmētru lapām un citrona sulu liek virtuves kombainā vai blenderī ar smalcinātāju un maisa, līdz veidojas viendabīga masa. Tad pakāpeniski, pa daļām pievieno olīveļļu, sāli un piparus, līdz iegūta vēlamā “humosa” konsistence un garša. “Humosu” bauda uz svaigas vai grauzdētas maizītes vai krekeriem, cepumiem.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki

Uz dzirkstele.lv pilno versiju