Cepta skumbrija ar sieru

Sastāvdaļas:
● 1 skumbrija
● 1 tējkarote franču sinepju
● 1-2 tējkarotes valriekstu
● 1-2 tējkarotes majonēzes
● 30 gramu cieta siera
● augu eļļa
● sāls pēc garšas

Skumbriju pilnībā atlaidināju istabas temperatūrā. Zivi bez galvas izķidāju un liemenim izņēmu arī asakas, lai iegūtu divas filejas. Tās noskaloju un apsusināju papīra dvielī. Pēc tam vienas filejas iekšpusi vienmērīgi pārsmērēju ar franču sinepēm, pārkaisīju ar sadrupinātiem valriekstu kodoliem un noklāju ar rupji sarīvētu sieru. Pārsedzu ar otru fileju un aptinu ar kulinārijas diegu. Pildīto skumbriju ietinu ar augu eļļu ietaukotā folijas loksnē un liku līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Pēc minūtēm 20-25 foliju attinu un zivi pārsmērēju ar majonēzi. Nu, jau attītu, to ievietoju atpakaļ krāsnī vēl minūtes desmit pacepties, lai virspuse nedaudz apbrūninās. Labāk to baudīt siltu!

Pievieno komentāru

Ēdamprieki

Uz dzirkstele.lv pilno versiju