Cepeškrāsnī ceptas kotletes “kažokā”

Sastāvdaļas:
● 700 gramu maltas cūkgaļas
● 300 gramu sīpolu
● 400 gramu burkānu
● 2 tomāti
● 150 gramu siera
● sāls
● malti melnie pipari un citas garšvielas
● ūdens
● augu eļļa

Sīpolus nomizoju un sagriezu kubiņos. Tos līdz caurspīdīgumam apcepu pannā ar augu eļļu. Pievienoju notīrītus un sarīvētus burkānus, pacepu vēl dažas minūtes. Tad pielēju nedaudz vārīta ūdens, piekaisīju sāli un piparus un cepu visu vēl, līdz ūdens iztvaikojis.
Maltajai gaļai pievienoju garšvielas, arī sāli. No masas veidoju apaļas kotletes, tās mazliet saplacināju un izkārtoju ar eļļu nedaudz ietaukotā veidnē. Virs kotletēm ar kaudzīti izliku saceptos sīpolus ar burkāniem. Savukārt tiem virsū – pa tomāta ripiņai. Visbeidzot pārliku kotletes ar siera šķēlītēm (te varam izmantot arī rīvēto sieru).

Veidni ar kotletēm “kažokā” ievietoju līdz 180-200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Pēc apmēram pusstundas tās jau bija ieguvušas zeltainu siera garoziņu un bija gatavas. Tad tās varam baudīt gan ar salātiem, gan citām piedevām pēc izvēles.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki

Uz dzirkstele.lv pilno versiju