Burkānu – šokolādes kūka

Nepieciešams:
3 olas,
100 g brūnā cukura,
80 ml neitrālas garšas augu eļļas (izmantoju vīnogu kauliņu eļļu),
250 g smalki sarīvētu burkānu,
2 tējkarotes cepamā pulvera,
30 g kakao pulvera,
250 g kviešu miltu,
garnēšanai – 100 g baltās šokolādes vai arī 200 ml saldā krējuma.

Pagatavošana:
Olas saputo ar cukuru, līdz tas ir pilnībā izkusis. Iemaisa augu eļļu un sarīvētos burkānus. Atsevišķā traukā samaisa sausās sastāvdaļas – miltus, kakao, cepamo pulveri. Sauso sastāvdaļu maisījumu pēc tam sajauc kopā ar olu–burkānu masu un saputo, līdz masa vienmērīga. Cepšanai izmantoju 20 cm apaļo formu, taču droši var izmantot arī kādas citas formas kūkas veidni. Cep līdz 180°C grādiem sakarsētā cepeškrāsnī kādas 30–40 minūtes, līdz kūka izcepusies. Atdzisušu rotā ar kausētu balto šokolādi. Var arī pārgriezt uz pusēm un pa vidu iesmērēt saputotu saldo krējumu.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki

Uz dzirkstele.lv pilno versiju