Burkānu kūka ar siera glazūru

(26 cm kūkas forma)

500 g burkānu,
125 ml olīveļļas,
4 olas,
180 g cukura,
250 g miltu,
3 tējkarotes cepamā pulvera,
2 tējkarotes kanēļa.

Siera glazūrai:
100 g sviesta vai cepamā margarīna,
100 g kausētā siera “Dzintars”,
4 ēdamk. pūdercukura (var aizstāt ar 2 ēdamk. cukura),
valrieksti – dekorēšanai (pēc izvēles).
1.bļodā sarīvē burkānus un pievieno olīveļļu, samaisa. 2.bļodā olas sakuļ kopā ar cukuru. 3.bļodā sajauc sausās sastāvdaļas – miltus, cepamo pulveri un kanēli.
1.bļodas saturu pievieno
2.bļodas saturam, tad pievieno
3.bļodas saturu, kārtīgi izmaisa (var pievienot kaltētas dzērvenes vai rozīnes), liek cepeškrāsnī 180 grādos uz ~30 minūtēm.
Kad kūka gatava, atstāj dzesēties. Siera glazūrai katliņā saliek visas sastāvdaļas un sakausē, līdz izveidojas vienmērīga masa. Ik pa laikam maisot, ļauj tai atdzist un kļūt nedaudz biezākai, lai glazējot nenotek. Kad padzisusi, lej uz kūkas un dekorē ar valriekstiem.


Pievieno komentāru

Ēdamprieki

Uz dzirkstele.lv pilno versiju