Braunijs

Braunijs jeb latviski - brūnītis, iespējams, ir šokolādes cienītāju mīļākais deserts. Tā sastāvā ir gan kakao pulveris, gan šokolāde, gan arī šokolādes graudiņi - jo šokolādes nekad nevar būt par daudz! Silts brūnītis lieliski papildinās aukstu plombīra saldējumu.

Sastāvdaļas:

150 g tumšās šokolādes

100 g sviesta

2 olas

50 g cukura

šķipsna sāls

2 ēdamkarotes ar kaudzi kakao pulvera

80 g kviešu miltu

60 g karstumizturīgo šokolādes graudiņu

Šokolādi salauž mazākos gabaliņos, liek bļodiņā kopā ar aukstu sviestu. Izkausē karsta ūdens peldē, ik pa laikam apmaisot, lai masa būtu vienmērīga. Olas sakuļ ar cukuru. Šokolādes – sviesta masu nedaudz

atdzesē un pēc tam iemaisa olu masa. Pievieno sāli, rūpīgi samaisa. Pēc tam pakāpeniski, joprojām rūpīgi apmaisot, pievieno kakao un miltus. Kā pēdējos iemaisa šokolādes graudiņus. Liek cepamajā pannā un cep 180 grādos aptuveni 30 minūtes. Svarīgi ir nepārcept, lai braunijs nesanāktu sauss.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki

Uz dzirkstele.lv pilno versiju