Banānu pankūkas

Sastāvdaļas:
● 2 olas
● 50 gramu cukura
● 2 banāni
● 1 glāze kefīra vai bezpiedevu jogurta
● ½ tējkarotes sodas
● šķipsniņa sāls
● 120-150 gramu miltu
● 3 ēdamkarotes augu eļļas

Vispirms bļodā ielēju kefīru, piemetu sodu, apmaisīju un atstāju izreaģēt vismaz piecas minūtes. Tikmēr banānus ar dakšiņu samīcīju un labi samaisīju kopā ar cukuru un olām. Pēc tam sajaucu kopā kefīru ar banānu un olu masu, pakāpeniski piemaisīju izsijātus miltus un sāli. Pievienoju arī augu eļļu. Mīklai jābūt skābā krējuma konsistencē. Atstāju mīklu atkal atpūsties, šoreiz uz 15 minūtēm. Jācep šīs pankūkas, ielejot sakarsētā pannā bez taukvielām apmēram 2-3 ēdamkarotes mīklas, tomēr pannu nedaudz ar eļļu ietaukoju gan. Cepu pa vienai pankūkai – vispirms no vienas puses un tad, kad jau parādījās mīklas pūslīši, pankūku apvērsu un cepu no otras puses līdz gatavībai. Izceptās pankūkas liku uz šķīvja citu virs citas. Ja tās ceptu mazākas un vienā cepšanas reizē vairākas, process būtu nedaudz ātrāks.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki

Uz dzirkstele.lv pilno versiju