Baltā aukstā zupa ar mandelēm un vīnogām

Sastāvdaļas:
1 glāze mandeļu,
1 ēdamkarote rapšu eļļas,
2 glāzes zaļo vīnogu bez kauliņiem,
1 gurķis (300 g),
1 baltā paprika,
1/2 citrona,
1 glāze ūdens,
6 ledus gabaliņi,
sāls un pipari,
sauja salātu dīgstu (mikrosalāti),
citronmētras.

Pagatavošana
Šai versijai ir pavisam cita garša nekā pārējām aukstajām zupām. Vīnogas, citrons un gurķis padara to ļoti vieglu, bet mandeles tai piešķir bagātīgumu. Jūs to varat pagatavot piecās minūtēs.
Mandeles liek blenderī. Blendē apmēram minūti, ja vēlas, lai mandeļu gabali būtu pēc iespējas mazāki. Pievieno rapšu eļļu, vīnogas, sagrieztu gurķi, papriku un citronu. Blendē vēl pāris minūtes. Pievieno pusi ūdens, ledus gabaliņus, sāli un piparus. Ja vēlas plānāku zupu, pievieno pārējo ūdeni. Pasniedz garnētu ar dīgstiem un citronmētru lapiņām.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki

Uz dzirkstele.lv pilno versiju