Avokado uzkodas ar lasi

Sastāvdaļas:
● 6-8 šķēlītes graudu maizes
● vairākas strēmelītes auksti kūpināta vai mazsālīta laša
vai foreles
● 1-2 avokado
● 100-150 gramu fetas
● citrona sula
● malti pipari
● zaļumi

Pāris dienas pēc iegādāšanās uzglabātu un nogatavinātu avokado pārgriezu uz pusēm un izņēmu kauliņu. Ar karoti izdobu mīkstumu un ar dakšiņu samīcīju kopā ar fetu, piekaisot arī piparus un piepilinot citrona sulu, lai avokado nezaudētu savu zaļgano toni un masa nekļūtu tumša. Maizes šķēlītēm nogriezu garoziņas tā, lai veidojas apaļas uzkodu pamatnītes. Zivi sagriezu sīkāk. Tad tāpat, ar dakšiņu (skaistāk, protams, būs, ja izmantosim konditorejas maisiņu ar uzgali) masu uzklāju maizītēm, pārliku ar laša strēmelītēm un kādu svaigu dillīti. Pavisam daiļi būs, ja svētkiem uzkodas papildināsim vēl arī ar citrona gabaliņiem.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki

Uz dzirkstele.lv pilno versiju