Ar olu salātiem pildītas gurķu pusītes

Sastāvdaļas:
● 2-4 svaigi gurķi
● 2-4 olas
● 1 kārbiņa konservēta tunča eļļā
● 1-2 ķiploka daiviņas
● dilles
● sīpolu lociņi

mērcei:
● 2 ēdamkarotes bezpiedevu jogurta
● 1 tējkarote asu sinepju vai 1 ēdamkarote majonēzes
● ½ tējkarotes citrona sulas
● drupināti pipari
● sāls

Vispirms olas izvārīju cietas, tad atdzesēju un nolobīju. Gurķus nomazgāju un pārgriezu gareniski uz pusēm. Pusītēm izdobu sēklas un daļu mīkstuma, tās vēl apvērsu uz papīra dvieļa, lai iztecētu liekā sula.
Olas, ķiplokus, kā arī zaļumus – lociņus un dilles – sasmalcināju. Konservēto tunci ar dakšiņu vēl kopā ar nelielu eļļas daudzumu samīcīju. Labi samaisīju mērcei paredzētās sastāvdaļas. Sajaucu visas sagatavotās pildījuma sastāvdaļas ar mērcīti un piepildīju gurķu “laiviņas”.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki

Uz dzirkstele.lv pilno versiju