Ar biezpienu un ogām pildītas klimpas

Sastāvdaļas:

Mīklai:
● 250 līdz 300 gramu miltu
● 1 ola
● 1 olas dzeltenums
● 80 mililitru ūdens
● mazliet cukura
● sāls.

Pildījumam:
● 200 gramu biezpiena
● 1 olas baltums
● 2 ēdamkarotes cukura
● ¼ tējkarotes vaniļas cukura
● 100 gramu saldo ķiršu
● 1 ēdamkarote kukurūzas cietes.

Mīklai bļodā iesijāju 150 gramu miltu, kaudzītes vidū izveidoju bedrīti un ielēju tajā ūdeni. Pievienoju olu un olas dzeltenumu, kā arī cukuru un sāli un sajaucu viendabīgā masā. Pakāpeniski piesijāju vēl vismaz 100 gramu miltu – tik, lai mīkla būtu pietiekami stingra. Mīcīju to, līdz tā nelipa pie rokām. Pēc tam savēlu mīklu bumbā, ietinu pārtikas plēvītē un atstāju apmēram pusstundu uzbriest.
Biezpienu samaisīju ar olas baltumu, cukuru un vaniļas cukuru. Ķiršiem izņēmu kauliņus, notecināju sulu un ogas apviļāju kukurūzas cietē, pēc tam iemaisīju biezpiena masā.
Mīklu izveltnēju plānā plāksnē un ar glāzi izspiedu aplīšus. Uz katra liku pa tējkarotei pildījuma, pārlocīju mīklas ripiņas uz pusēm un aizspaidīju maliņas. Pildītās klimpas liku katlā ar verdošu ūdeni un pēc uzpeldēšanas vārīju vēl apmēram sešas minūtes līdz gatavībai – atkarībā no virtuļu lieluma.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki

Uz dzirkstele.lv pilno versiju