Ar āboliem un bekonu pildīta cūkgaļas karbonāde

Sastāvdaļas: apmēram 800 gramu cūkgaļas karbonādes, 70 mililitru sausā baltvīna, 1 skābs ābols, plānas bekona vai speķa šķēlītes pēc vajadzības, 1 ēdamkarote piparu graudiņu, sāls, eļļa.

Taisnstūra formas karbonādes gabalam ar asu nazi veicu dziļus iegriezumus - 1,5 līdz 2 centimetru attālumā citu no cita, taču ne līdz galam. Bekonu sagriezu ļoti plānās, apmēram trīs milimetrus biezās šķēlītēs. Ābolam izgriezu serdi un mīkstumu sagriezu šķēlītēs, kas biezumā nepārsniedza pusi centimetra. Katrā iegriezumā liku pa vienam diviem pāriem gan speķīti, gan ābolu. Lai gaļa ar pildījumu labāk turētos kopā, to caurdūru ar vairākiem pirms tam aukstā ūdenī izmērcētiem bambusa iesmiņiem.

Sagatavoto karbonādi liku ar eļļu ietaukotā veidnē, apslacīju ar eļļu arī no virspuses un apkaisīju ar sāli un pipariem, pieliekot arī atlikušos ābolus. Ievietoju līdz 180 – 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī uz minūtēm 45, pēc tam pārlēju ar baltvīnu un cepu vēl minūtes 20. Gatavajai gaļai izņēmu iesmiņus un varēju likt to uz šķīvja.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki

Uz dzirkstele.lv pilno versiju