Ābolu un aveņu salāti

Sastāvdaļas:
170–200 g salātu “mix”,
150 g drupināta zilā siera,
kaltētas dzērvenes jeb sukādes paciņā (pievienot pēc sajūtām),
pekanrieksti (pievienot pēc sajūtām),
1 ābols,
4 šķēles bekona,
aveņu balzametiķis.
   
Pagatavošanas laiks vidēji ir desmit minūtes, rezultātā iegūsiet garšīgus salātus četrām porcijām. Šo salātu pamatā ir garšas apvienojums, nevis sastāvdaļu daudzums, tāpēc jūtieties brīvi un sastāvdaļu daudzumu pievienojiet pēc sajūtām. Šie salāti būs piemēroti gan vakariņās, gan viesībās.
Nomazgā salātlapas un ievieto bļodā, klāt pievienojot plānās šķēlēs sagrieztu ābolu, sadrupinātu zilo sieru, dzērveņu sukādes un riekstus, tad sasmalcinātu ceptu bekonu. Tieši pirms pasniegšanas salātus pārlej ar aveņu etiķa mērci. Salātus var gan samaisīt, gan pasniegt kārtās, kā arī no lielās bļodas vai dalīt porcijās. Ja dala porcijās, tad katrs pats mērci pievieno pēc sajūtām.

Pievieno komentāru

Ēdamprieki

Uz dzirkstele.lv pilno versiju