Spinātu maizītes

Spinātu maizītes

Šīs maizītes pirmo reizi ēdu ļoti sen pie vienas draudzenes. Kopš tā laika tās ir...

Biezās burkānu vafeles

Biezās burkānu vafeles

Nepieciešams: 280 g pilngraudu kviešu miltu, 2 tējkarotes cepamā pulvera, šķipsna sāls, 1...

Amerikāņu pankūkas

Amerikāņu pankūkas

Sastāvdaļas: 140 g miltu, 140 ml piena, 2 olas, 40 ml augu eļļas, ¼ tējk. sāls, 2 ēdamk. cukura, ½...

Bufalo spārniņi

Bufalo spārniņi

Sastāvdaļas: 16 vistu spārniņi, čili mērce, augu eļļa, sāls, pipari, 1 glāze miltu. Mērces/glazūras...

Gardais kartupeļu sacepums

Gardais kartupeļu sacepums

◆ 1,5 kg kartupeļu, ◆ sīpols, ◆ burkāns, ◆ paprika, ◆ 2–3 ķiploka daiviņas, ◆ 500 g maltas gaļas, ◆...

Kartupeļu plācenīši

Kartupeļu plācenīši

Ja no iepriekšējās dienas pusdienām ir palikuši pāri vārīti kartupeļi, nākamās dienas pusdienām var...

Lieldienu zaļā zupa

Lieldienu zaļā zupa

1 l vistas buljona, 200 g kartupeļu, 1 sīpols, 1–2 tomāti, 270 g zaļo zirnīšu, 120 g...

Zefīru deserts

Zefīru deserts

Zefīru deserts garšos vislabāk, ja tas vismaz nakti būs nostāvējis ledusskapī. Nepieciešams: 500...

Krāsnī cepti āboli

Krāsnī cepti āboli

Cepeškrāsnī ceptu ābolu smarža man atgādina bērnību. Laukos bieži vien svētdienas vakaros, kamēr...

Ābolu drumstalrausis

Ābolu drumstalrausis

"Apple crumble" izcelsme meklējama Lielbritānijā Otrā pasaules kara laikā. Galvenā doma bija...

Ābolu un aveņu salāti

Ābolu un aveņu salāti

Sastāvdaļas: 170–200 g salātu “mix”, 150 g drupināta zilā siera, kaltētas dzērvenes jeb...

Spinātu lazanja

Spinātu lazanja

Sastāvdaļas: lazanjas plāksnes, 200 g spinātu (var vairāk), 250 g biezpiena,  2  mocarellas bumbas,...

Uz dzirkstele.lv pilno versiju