Zefīru deserts

Zefīru deserts

Zefīru deserts garšos vislabāk, ja tas vismaz nakti būs nostāvējis ledusskapī. Nepieciešams: 500...

Krāsnī cepti āboli

Krāsnī cepti āboli

Cepeškrāsnī ceptu ābolu smarža man atgādina bērnību. Laukos bieži vien svētdienas vakaros, kamēr...

Ābolu drumstalrausis

Ābolu drumstalrausis

"Apple crumble" izcelsme meklējama Lielbritānijā Otrā pasaules kara laikā. Galvenā doma bija...

Ābolu un aveņu salāti

Ābolu un aveņu salāti

Sastāvdaļas: 170–200 g salātu “mix”, 150 g drupināta zilā siera, kaltētas dzērvenes jeb...

Spinātu lazanja

Spinātu lazanja

Sastāvdaļas: lazanjas plāksnes, 200 g spinātu (var vairāk), 250 g biezpiena,  2  mocarellas bumbas,...

Sātīgie olu kausi

Sātīgie olu kausi

Sastāvdaļas: burgeru maizītes, olas, tomāti (priekšroku dotu ķiršu tomātiem, jo tie ir...

Garšīgās tostermaizes

Garšīgās tostermaizes

Sastāvdaļas: tostermaize, olas (vienai maizes šķēlei nepieciešama viena ola), grauzdēti bekona...

Cepta ola tortiljā

Cepta ola tortiljā

Sastāvdaļas: 2 olas, 2 neliela izmēra tortiljas, 1 bekona šķēle, 1/2 tase sasmalcināta Čedaras...

Kakao ar piena putām

Kakao ar piena putām

Uz 300 ml lielu krūzi nepieciešams: 1,5 tējk. kakao pulvera, 1,5 tējk. cukura, ~220 ml...

Bezglutēna braunijs

Bezglutēna braunijs

Sastāvdaļas:   240 g konservētu tumšo pupiņu, 2 olas, 4 ēdamkarotes medus, 50 g neitrālas garšas...

Drumstalu biezpienmaize

Drumstalu biezpienmaize

Drumstalām: 250 g margarīna, 2 glāzes miltu, 1 glāze cukura, 1 tējkarote cepamā pulvera. Biezpiena...

Burkānu biezzupa

Burkānu biezzupa

650 g burkānu, 2 kartupeļi, 1 sīpols, 4 daiviņas ķiploka, 200 ml saldā krējuma, sāls, pipari un...

Burkānu humuss

Burkānu humuss

1 bundža (400 ml) konservētu turku zirņu, 400 g burkānu, 1 citrons, 1 ķiploka galviņa (~6‒8...

Upeņu saldējums

Upeņu saldējums

Sastāvdaļas: saldētas upenes, 0,5 % biezpiens, stēvija, 0,5 % piens. Pagatavošana Visas ...

Uzkodas

Uzkodas

Sastāvdaļas: batāte jeb saldais kartupelis, 0,5 % biezpiens, mazliet 0,5 % piena, garneles un...

Biezās ķirbju vafeles

Biezās ķirbju vafeles

300 g ķirbja biezeņa (novārīts un sablendēts ķirbis), 3 olas, 300 ml piena, 50 g kausēta un nedaudz...

Spēcinošās lēcas 3

Spēcinošās lēcas

Ēdamās lēcas ir viens no senākajiem kultūraugiem pasaulē. Šķiet, tik sen lēcu iepakojums atradies...

Supergarda aknu pastēte 11

Supergarda aknu pastēte

Aknu pastēte ir ēdiens, kas man atgādina bērnību laukos un saistās ar Ziemassvētkiem, kad, kā...

Banānmaize 4

Banānmaize

Gan jau daudzi no mums ir dzirdējuši šo nosaukumu, bet vai ir mēģināts to kādreiz pagatavot? Šī...

Tomātu pīrāgs 6

Tomātu pīrāgs

Šis ēdiens būs piemērots visām ēdienreizēm. Auksts tas būs sātīgs starts tavai dienai, bet silts...

Uz dzirkstele.lv pilno versiju